Календар на Активности

offer lace bridesmaid dresses, lace top bridesmaid dresses
СОВЕТУВАЊЕ на тeмa: „Нaплатување на судска такса и извршување санкции согласно Судскиот деловник и Законот за судски такси“  | 12/09/017

Новости за академијата

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира советување на тема: „Наплатување на судска такса и извршување санкции согласно Судскиот деловник и Законот за судски такси“, што ќе се одржи на 28 септември 2017 година (четврток), во просториите на Апелационен суд Скопје, со почеток во 10:00 часот.

 

Советувањето е наменето за судски службеници кои работат на овие работни места од сите апелациони подрачја.

 

Предавач на советувањето ќе биде г-н Сашо Темелкоски, судски администратор во Основен суд Прилеп.

 
Темите кои ќе бидат опфатени во рамките на советувањето се следните:

  • Наплатување на судска такса
  • „Извршување на санкции“


Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.
 
Работните материјали кои ќе бидат користени во текот на советувањето можете да ги презмете на следниот линк.